Revista presei economice din Romania

Postat la 24 august 2010 12 afişări

Comerciantii de mobila incearca metoda reducerilor cu ziua, casele de vanzare pe Valea Prahovei s-au ieftinit si cu 50%, Copos considera criza o binecuvantare, iar centura Ploiesti Vest o sa fie sigur gata toamna viitoare.

Subventiile pentru caldura subrezesc PIB-ul tarii in 2011, sustine Gandul: Guvernul a anuntat ca va continua sa finanteze costul incalzirii locuintelor si in sezonul rece 2010-2011, iar subventiile acordate primariilor, pentru compensarea unei parti de pana la 45% din combustibili, se cifreaza la 130 de milioane de euro. Lucrarile la centura Ploiesti Vest, cu tot cu cele cinci pasaje, se vor finaliza in noiembrie 2011, promite Radu Berceanu, ministrul transporturilor, costul pentru modernizarea podurilor ridicandu-se la 2,7 milioane de euro.

Comerciantii de mobila incearca sa-i atraga pe clienti cu reduceri de preturi si promotii valabile pe termen limitat, remarca Evenimentul Zilei: in anumite intervale care pot fi si de numai doua zile, cei care vin in magazin pot cumpara anumite produse cu preturi cu pana la 60% mai mici. Desi in statisticile nationale suntem bine pozitionati, cu peste 2.600 de produse alimentare traditionale atestate, Romania are un singur produs atestat ca brand traditional in Europa - magiunul de Topoloveni - care insa nu a reusit sa-si creeze un renume printre gurmanzii europeni.

Bogdan Branzas, seful agentiei de consultanta de brand Branzas Design, face pentru Adevarul o analiza amanuntita a identitatii de brand a turismului autohton, pornind de la multdiscutata frunza verde din logo si terminand cu strategia de atragere a turistilor propusa de firma spaniola THR. Casele de vanzare in zonele montane din Romania s-au ieftinit chiar si cu 50% fata de perioada 2008-2009, iar tendinta descendenta va continua cel putin pana la sfarsitul anului.

Cele mai mari banci din Romania detin recordul si in ceea ce priveste numarul litigiilor in care sunt implicate alaturi de propriii clienti, noteaza Romania Libera, insa bancile mici vin tare din urma: daca in ultimii 11 ani clasamentul este dominat de bancile de top, anul 2009 scoate in evidenta cresteri substantiale ale proceselor intentate de institutii de credit de dimensiuni mai mici (sub locul 10 dupa active). Guvernul propune majorarea salariilor cu pana la 20% in 2011, cu conditia sa renunte la salarii de merit, al treisprezecelea salariu sau prime de vacanta.

Criza actuala este o binecuvantare pentru patroni, intrucat cresterile salariale devenisera insuportabile, considera George Copos si Radu Timis, participanti la dezbaterea ZF Expert: "Cred cu tarie ca aveam nevoie de aceasta criza. Pe piata muncii era competitie si daca voiai sa tii un om bun, ii dadeai 2.000 de euro net, pentru ca spunea ca pleaca in alta parte", spune Copos. Tot din Ziarul Financiar, o lista de actiuni despre care analistii pietei de capital cred ca vor creste mai mult decat piata in 2010: Transgaz Medias, Fondul Proprietatea, BVB, Aerostar Bacau sau Armax Gaz.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7036428
7036428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.