Revista presei economice din Romania

Postat la 13 august 2010 16 afişări

Companiile profitabile de stat, obligate sa verse sute de milioane de euro la buget; frauda de la Credit Europe Bank a inceput de anul trecut; companiile straine iau locul Petrom si al Romgaz in extractia de titei si gaze; Guvernul decide peste noapte sa amane cu trei ani trecerea la televiziunea digitala.

Electrica, Romgaz si Loteria Romana, unele dintre cele mai profitabile companii din portofoliul statului, vor fi obligate, prin proiectul primei rectificari bugetare din acest an, sa faca donatii de sute de milioane de euro pentru carpirea deficitului bugetar, anunta Gandul. Chiriasii ANL din 15 judete vor putea sa-si cumpere apartamentele unde locuiesc, dupa ce Guvernul a aprobat schimbarea regimului juridic a 1.946 de apartamente construite de ANL.

Evenimentul Zilei examineaza ultimele evolutii in cazul fraudei de la Credit Europe Bank, incluzand marturia unui client care reclama furt de bani din cont inca de anul trecut. Din cauza efectelor slabe pe care le-a avut pana acum, programul "Rabla" pentru tractoare a fost modificat, astfel incat si cei care se asociaza pentru achizitia unui tractor sa intre in acest program.

Ce-a facut capitalismul din crasmele lui Ceausescu, se intreaba Romania Libera intr-un reportaj ce porneste de la restaurantele de protocol din statiunile Neptun si Eforie Nord, care acum 20 de ani atrageau zeci de mii de turisti straini pe sezon. Satul condamnat de comunisti a devenit statiune: la Uzlina, in Delta, au fost amenajate un complex turistic si zeci de pensiuni.

Conflictul de la Cogealac este doar varful aisbergului intr-o serie de probleme ale sectorului de energie eoliana, unde legislatia neclara si incompleta determina investitorii din acest sector sa recurga la ilegalitati pentru a obtine avizele necesare, scrie Adevarul. Companiile straine si-au extins activitatea de extractie de titei si gaze din Romania, in detrimentul Petrom si al Romgaz, constata Gheorghe Calburean, proprietarul Dafora.

Lovitura de teatru: Guvernul amana cu trei ani trecerea la televiziunea digitala, fara avizul arbitrului telecom, anuland practic o licitatie aflata in curs la care participau sapte companii locale si internationale, informeaza Ziarul Financiar.Proprietarii turnurilor de birouri City Gate din Piata Presei Libere au obtinut cel mai mare credit pentru un proiect imobiliar in acest an, in forma unei refinantari de 80 de milioane de euro de la Alpha Bank, Bank of Cyprus si Eurobank EFG.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6872248
6872248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.