Revista presei economice din Romania

Postat la 11 august 2010 15 afişări

Inca 10 km de autostrada (dar nu de la Bechtel); seceta si inundatiile scumpesc si produsele din carne; acordurile cu alte tari pentru schimbul de forta de munca pot fi calea spre un job in UE; dealerii vad in taxarea masinilor vechi o solutie de stimulare a pietei auto.

"Bilete mai ieftine spre Sofia. Se pregatesc Istanbulul si Belgradul", conchide Gandul, referindu-se la noul acord de cooperare intre controlorii de trafic din Bulgaria si Romania pentru constituirea unui bloc functional de spatiu aerian, acord care va permite ieftinirea cu 6-7% a calatoriilor. S-au mai inaugurat 10 km de autostrada - soferii care circula in vestul tarii vor putea utiliza centura orasului Lugoj, construita in regim de autostrada, in lungime de 9,6 kilometri.

Acordurile bilaterale pot fi calea catre un job in UE, remarca Evenimentul Zilei, precizand ca in prezent exista sase programe functionale privind schimbul de forta de munca, incheiate cu Franta, Germania, respectiv Elvetia. Ce cauta strainii pe litoralul romanesc? Germanii prefera hotelurile de patru stele si trei stele plus, in special din Mamaia si Saturn, acolo unde unii vin la tratamente. "La Saturn am zis ca e Mallorca, doar ca e mult mai putina actiune", spune un turist neamt.

Seceta si inundatiile scumpesc si carnea: crescatorii de porci si ovine spun ca furnizorii de furaje au majorat deja preturile cu pana la 23%, ceea ce va creste costul produselor din carne si va duce la inchiderea unor unitati nerentabile, estimeaza Adevarul. Increderea investitorilor in mediul de afaceri din Romania s-a inrautatit semnificativ in aceasta vara, dupa trei trimestre de evolutie pozitiva, potrivit unui sondaj realizat de Reuters si OeKB Austria.

Cum se creste o afacere in criza: un dispozitiv brevetat pentru arderea biomasei sta la baza unei afaceri cu centrale termice dezvoltate de doi frati, care au acum comenzi pentru 800 de bucati de la clienti din Germania, scrie Romania Libera. Sovata a renascut din propria cenusa, sustine ziarul, explicand ca investitiile de circa 20 milioane de euro in infrastructura rutiera si retelele de alimentare cu apa si canalizare au schimbat radical fata statiunii.

Intr-un interviu pentru Ziarul Financiar, seful diviziei auto a grupului Radacini propune ca pe langa "zaharelul" primei de casare, Guvernul sa stimuleze achizitia de masini noi si prin "biciul" unei taxe pe masinile vechi, dupa model occidental. Nori negri pentru cele mai importante piete de consum: din 20 de piete a caror evolutie a fost analizata de cotidian in prima jumatate a anului, doar patru dau semne de revenire, in timp ce restul inregistreaza scaderi de pana la 30%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6841208
6841208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.