Revista presei economice din Romania

Postat la 20 iulie 2010 14 afişări

Birocratia anului 2009: trei ani si dosare de sute de pagini ca sa obtii finantare UE pentru un depozit frigorific; statul va vinde active de la Portile de Fier de 30 mil. euro; copiii, invocati ca argument pentru intarzierile la plata creditelor.

Active de la Portile de Fier, scoase la vanzare: Ministerul Economiei propune Guvernului trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al statului a unor active ale hidrocentralei Portile de Fier 1, cu o valoare de inventar de 29,3 milioane euro, care vor fi scoase din functiune si vandute, scrie Gandul. Cu un regres de 20,2%, sectorul romanesc al constructiilor a inregistrat in luna mai a acestui an cea mai puternica scadere din UE.

TVA pentru rata la leasing din luna iunie va fi de 19%, iar taxa marita se va aplica doar pentru rata din iulie, explica Ministerul Finantelor in proiectul de hotarare ce contine normele de aplicare a recentelor modificari ale Codului Fiscal, citat de Evenimentul Zilei. "Cat costa turismul de aventura in Romania" se intreaba acelasi ziar, care propune cateva variante de excursii pentru catarari, rafting si zboruri cu balonul.

In timp ce segmentul rezidential al pietei imobiliare este in continuare aproape blocat, cel comercial continua sa atraga investitii, in special din partea unor companii straine, intre care se detaseaza cele din Marea Britanie si Austria, remarca Adevarul. Daca in urma cu trei ani piata lumanarilor decorative parea inepuizabila, in prezent multi producatori sunt amenintati de faliment din cauza scumpirii materiei prime si a vanzarilor in scadere.

Taierile de leafa, nasterea copiilor, pierderea locului de munca si intrarea in somaj tehnic sunt principalele motive declarate de restantieri pentru neplata ratelor la credite, sustine Romania Libera, citand concluziile firmei de recuperare Coface. Intr-o vreme de promovare a turismului in Bulgaria, ziarul prezinta pur si simplu un top 5 al atractiilor turistice din Constanta.

Cum au trecut prin criza antreprenorii romani din constructii: Dorinel Umbrarescu a castigat 100 de milioane de euro cu doua firme, a calculat Ziarul Financiar, notand ca primii 10 constructori cu capital romanesc au avut anul trecut castiguri brute de 213 mil. euro, la fel ca in 2009. Trei ani de munca si teancuri de dosare de sute de pagini depuse la autoritati - traseul pe care o companie l-a parcurs pentru a obtine o finantare europeana de 1,9 mil. euro pentru un depozit frigorific.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6624956
6624956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.