Revista presei economice din Romania

Postat la 24 iunie 2010 17 afişări

Se dau dividendele la Fondul Proprietatea, Guvernul vrea sa usureze accesul companiilor la credite de cofinantare cu bani europeni, iar Elena Udrea spune ca daca bugetul nu se echilibreaza pana la sfarsitul anului, guvernul trebuie sa plece.

Procedurile de listare la bursa a cate 5% din actiunile statului la aeroporturi si alte companii din portofoliul Ministerului Transporturilor au fost suspendate, din cauza crizei, anunta Gandul. Guvernul pregateste un proiect care extinde si la alte domenii sistemul de cofinantare a proiectelor UE de dezvoltare rurala, unde fondurile sunt asigurate din credite bancare obtinute cu ipotecarea echipamentelor care urmeaza sa fie achizitionate.

Veniturile persoanelor platite cu drepturi de autor vor scadea incepand cu luna viitoare, scrie Evenimentul Zilei: de exemplu, un venit net de 1.000 in prezent de lei va scadea cu 145 lei de la 1 iulie, cand va intra in vigoare OUG de modificare a Codului Fiscal. Doi tineri din Timisoara au pus la punct un joc special creat pentru iPhone 4, care va fi disponibil pe iTunes luna viitoare, atunci cand se estimeaza ca telefonul va ajunge si in Romania.

Pentru a ramane in carti, proprietarii cladirilor in care functioneaza mai multe magazine ii dau afara pe chiriasii cu produse scumpe si ii aduc in loc pe cei cu marfa ieftina, iar in timp ce magazinele cu preturi mari se reorganizeaza, distribuitorii de produse ieftine se extind, remarca Adevarul. Cotidianul a incercat sa faca o radiografie a costurilor cu reviziile pentru autoturismele cu pretul mai mic de 10.000 de euro.

Cum a pierdut statul sase milioane de euro din contractul Bechtel: CNADNR a pierdut recent procesul cu consultantul statului la incheierea contractului, avocata Simona Neagu, si posibilitatea de a recupera suma respectiva, informeaza Romania Libera. Intr-un interviu pentru acelasi ziar, ministrul Elena Udrea declara ca daca masurile de austeritate nu refac echilibrul bugetar pana la 1 ianuarie 2011 si nici nu apar semne de insanatosire a economiei, atunci intregul cabinet trebuie sa plece.

Parlamentul a deblocat dividende de un miliard de lei pentru cei peste 3.700 de actionari ai Fondului Proprietatea; Ionut Popescu poate incasa 1,32 milioane de lei, anunta Ziarul Financiar. De ce a concediat Draxlmaier 9.000 de angajati: "Avem nevoie de ingineri, nu de oameni multi in productie", sustine conducerea firmei, care are un buget de aproape 8 milioane de euro in 2010 pentru cresterea automatizarii fabricilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6442495
6442495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.