Revista presei economice din Romania

Postat la 27 mai 2010 13 afişări

Ce surprize ne rezerva noul Cod fiscal, modificat pentru a patra oara in acest an, si ce surprize inca mai mari ascunde pentru 2011 scrisoarea de intentie a Guvernului catre FMI - aflati din ziarele de maine. Concluzia ii apartine Elenei Udrea - "Ma rog la Dumnezeu sa nu ajungem ca Grecia".

Bancile au depus la BNR 80 de miliarde de lei in aprilie, sub forma depozitelor de o zi - de doua ori mai mult decat luna precedenta, ceea ce reflecta excesul de lichiditate la banci care nu merge spre creditare, a socotit Gandul. Pentru a atrage clienti, unele firme de asigurari au preferat sa acorde o reducere de 10% soferilor care au cumparat polita RCA, chiar daca acestia au fost implicati in accidente in 2009 si ar fi trebuit sa fie taxati suplimentar de companii, constata acelasi ziar.

Daca Dinu Patriciu si-ar plati datoria la stat, nu am mai taia pensiile mici, sustine ministrul Elena Udrea, citata de Evenimentul Zilei, cu incheierea deloc promitatoare ca ministrul "se roaga la Dumnezeu" sa nu ajungem ca Grecia. Conform aceluiasi ziar, doi din trei posesori de carduri din tara nu cunosc taxele aferente cardurilor pe care le folosesc.

Adevarul dezvaluie masurile asumate de Guvern pentru anul viitor in scrisoarea catre FMI: lichidarea Termoelectrica si inchiderea companiei pana in iunie 2011, privatizarea CFR Marfa pana in martie 2011, iar AVAS va vinde cele 18 firme mici aflate in portofoliul sau. Patronatele din industria alimentara reiau aria scumpirilor: daca proiectul privind combaterea evaziunii fiscale va fi aprobat in forma actuala, sustin patronatele, alimentele se vor scumpi cu pana la 15%.

Care este pretul corect al achizitiilor publice din domeniul medical si cine raspunde pentru pierderile provocate de achizitiile supraevaluate? se intreaba Romania Libera, exemplificand cu faptul ca un litru de ulei alimentar, cumparat de spitale, poate costa 3 lei, 5 lei sau chiar 8 lei. Ziarul prezinta si motivatia curioasa avansata de premierul Boc pentru taierile de salarii si pensii - restrangerea temporara a exercitiului unor drepturi (e vorba de presupunerea lui Boc ca salariile si pensiile ar creste la loc in 2011).

De fapt, anunta Ziarul Financiar, facilitatile fiscale pentru programatori nu vor fi desfiintate prin noul Cod fiscal, conform declaratiilor deputatului Varujan Pambuccian, care explica pe larg ce majorari de impozite va cuprinde Codul. Cert e numai ca Ministerul Economiei se pregateste sa vanda 11,84% din pachetul pe care il mai are in Petrom, tranzactie din care ar putea castiga peste 450 milioane de euro, anunta ziarul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6182591
6182591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.