Revin restricţiile în România? Anunţul făcut în urmă cu puţin timp!

Postat la 22 iunie 2021 717 afişări

Revin restricţiile în România? Anunţul făcut în urmă cu puţin timp!

Medicul Virgil Musta, de la spitalul Victor Babeş din Timişoara, a declarat că noua variantă Delta a Covid-19 ar putea să aducă noi restricţii în România, dacă va exista o transmitere comunitară. În toamnă, ne putem aştepta la un nou val Covid, a avertizat Musta.

„Situaţia este uşor alarmantă pentru că peste 70 de ţări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină s eva transmite mult mai repede decât celelalte.

Pe de altă parte se ştie că formelee clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puţină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situaţia tulpinei Delta, doar 88%, acelaşi lucru se întâmplă şi cu celelalte vaccinuri”,a declarat medicul Virgil Musta, la B1TV.

Vaccinul, singura „armă” împotriva variantelor Covid

Musta a avertizat că noua variantă Delta sau indiană este mai rezistenţă la vaccinurile anti-Covid-19 şi astfel nu putem evita formele grave ale bolii.

„Dacă sunt vaccinaţi, formele vor fi mai uşoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare”, a mai spus Virgil Musta.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
patriarhie,
real

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.