Reuters: Departamentul de Stat al SUA a transmis companiilor europene că riscă sancţiuni dacă ajută la construcţia conductei de gaz dintre Rusia şi Germania Nord Stream 2

Postat la 13 ianuarie 2021 166 afişări

Reuters: Departamentul de Stat al SUA a transmis companiilor europene că riscă sancţiuni dacă ajută la construcţia conductei de gaz dintre Rusia şi Germania Nord Stream 2

Departamentul de Stat al SUA a transmis luna aceasta companiilor europene despre care suspectează că ajută la construirea conductei de gaz Nord Stream 2 din Rusia că se confruntă cu riscul de a fi puse sub sancţiuni, au declarat două surse pentru Reuters..

„Încercăm să informăm companiile cu privire la risc şi să le îndemnăm să se retragă înainte de a fi prea târziu”, a declarat pentru Reuters o sursă a guvernului SUA cu condiţia anonimatului.

Sursa americană a declarat că Departamentul de Stat  trebuie să emită un raport cu privire la companiile despre care crede că ajută la construcţia conductei dintre Rusia-Germania. Companiile care ar putea fi incluse în raport includ cele care oferă asigurări, care ajută la amenajarea conductei sau verifică echipamentul de construcţie al proiectului, a spus sursa pentru Reuters.

Conducta de 11 miliarde de dolari, unul dintre cele mai importante proiecte ale Rusiei în Europa, a stârnit tensiuni între Washington şi Moscova.

Administraţia Trump se opune Nord Stream 2, care ar priva Ucraina de comisioane de tranzit profitabile, spunând că va creşte pârghia economică şi politică a Rusiei asupra Europei. Administraţia a împins, de asemenea, exporturile de gaze naturale lichefiate americane către Europa, un combustibil care concurează cu gazul din Rusia.

Kremlinul spune că Nord Stream 2, condus de compania de stat Gazprom, este un proiect comercial.

Germania, cea mai mare economie din Europa, spune, de asemenea, că conducta este pur şi simplu comercială.

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, s-a opus proiectului când era vicepreşedinte sub conducerea lui Barack Obama. Nu este sigur dacă ar fi dispus să facă compromisuri asupra proiectului după 20 ianuarie când va prelua.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conducta,
rusia,
ajutor,
reuters

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.