Reuşită de excepţie a satelitului Gaia. Au fost cartografiate 1,7 miliarde de stele

Postat la 27 aprilie 2018 94 afişări

Peste un miliard de stele au fost cartografiate în 3D cu ajutorul satelitului Gaia deţinut de Agenţia Spaţială Internaţională (ESA). Recent, cercetătorii au publicat un catalog uriaş cu informaţii din cadrul proiectului ambiţios. În cadrul acestuia sunt detaliate aproximativ 1,7 miliarde de stele, peste şapte milioane dintre acestea fiind determinate cu precizie.

Reuşită de excepţie a satelitului Gaia. Au fost cartografiate 1,7 miliarde de stele

''Am aşteptat 20 de ani această publicare,'' a declarat Amina Helmi din cadrul Institutului Astronomic Kapteyn din cadrul Universităţii din Groningen, Ţările de Jos. Conform National Geographic, oamenii au determinat locaţia stelelor cu mult timp înainte de apariţia scrisului. Însă Gaia a realizat mult mai mult decât să determine locaţia unor stele, satelitul a măsurat şi distanţa până la aceste corpuri spaţiale.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.