Reuniune extraordinară a Consiliului UE, la începutul săptămânii viitoare, pe tema crizei energie

Autor: Mihai Draghici Postat la 28 aprilie 2022 14 afişări

Reuniune extraordinară a Consiliului UE, la începutul săptămânii viitoare, pe tema crizei energie

Miniştrii Energiei din statele membre ale Uniunii Europene se vor reuni luni, în sesiune extraordinară, pentru a decide o serie de acţiuni în contextul în care Rusia a oprit alimentarea cu gaze a Poloniei şi Bulgariei.

"Ca urmare a opririi livrărilor de gaz rus în Polonia şi Bulgaria, ţările europene rămân unite şi solidare", a declarat miercuri seară Barbara Pompili, ministrul Tranziţiei Ecologice din Franţa, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

"Luni după-amiază va avea loc o sesiune extraordinară a Consiliului miniştrilor europeni ai Energiei", a precizat Barbara Pompili, conform cotidianului Le Figaro.

Compania rusă de stat Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze spre Polonia şi Bulgaria, întrucât cele două ţări au refuzat să achite importurile în ruble.

Decizia de oprire a livrărilor de gaze ruse spre Polonia şi Bulgaria este rezultatul "acţiunilor inamicale" ale Occidentului faţă de Rusia, a anunţat Administraţia Vladimir Putin, explicând că a stabilit plata gazelor în ruble ca reacţie la sancţiunile financiare masive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
energie,
consiliu,
criza,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.