Reuniune a experţilor despre actualizarea dozelor iniţiale de vaccinuri COVID

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 decembrie 2022 57 afişări

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a declarat vineri că intenţionează să organizeze luna viitoare o reuniune a experţilor externi pentru a discuta dacă dozele iniţiale de vaccinuri COVID-19 trebuie actualizate pentru a combate variantele care circulă.

Reuniune a experţilor despre actualizarea dozelor iniţiale de vaccinuri COVID

În timp ce dozele de rapel actualizate de la Pfizer şi Moderna sunt deja aprobate pentru adulţi, precum şi pentru copii cu vârsta de până la 5 ani, FDA a declarat că este important să se evalueze compoziţia atât a dozelor iniţiale, cât şi a celor de rapel, pe măsură ce se răspândesc noi variante, relatează Reuters.

"De la autorizaţiile iniţiale ale acestor vaccinuri am învăţat că protecţia se reduce în timp, mai ales că virusul suferă mutaţii rapide şi apar noi variante şi subvariante", a declarat FDA într-un comunicat.

Consilierii independenţi, care urmează să se întâlnească pe 26 ianuarie, sunt aşteptaţi, de asemenea, să se pronunţe asupra necesităţii de a ajusta calendarul sau compoziţia dozelor de rapel.

Anunţul autorităţii americane de reglementare în domeniul sănătăţii vine după ce grupul operativ de urgenţă al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat la începutul acestei luni că vaccinurile bivalente COVID-19, care vizează tulpina originală şi subvariantele Omicron BA.4/5, pot fi utilizate la copiii şi adulţii nevaccinaţi anterior.

În luna iunie, consilierii FDA au recomandat o modificare a compoziţiei vaccinurilor de rapel împotriva COVID-19 înainte de toamnă pentru a combate variantele de coronavirus care au circulat mai recent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fda,
vaccinuri,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.