Reţeaua secretă de închisori nord-coreene demascată cu ajutorul Google Earth

Autor: Anca Barbulescu Postat la 25 ianuarie 2013 23 afişări

O reţea secretă de închisiori din Coreea de Nord a fost scoasă la iveală cu ajutorul Google Earth, scrie DailyMail. Ororile petrecute în aceste adevărate lagăre depăşesc orice imaginaţie.

Serviciul gratuit al Google este folosit de activişti pentru drepturile omului pentru a demasca această reţea în care se presupune că sunt ţinuţi prizonieri şi supuşi la muncă silnică peste 200.000 de oameni.

Amnesty International este numai una dintre organizaţiile care a susţinut şi lăudat iniţiativele prin care să fie scos la iveală adevărul despre aceste închisori secrete. Chinurile la care sunt supuşi deţinuţii sunt inimaginabile, spun reprezentanţii organizaţiei, iar supravieţuirea împotriva foametei, bolilor şi execuţiilor cu mitraliera este aproape imposibilă.

"Deţinuţii au ajuns să mănânce şobolani sau să caute resturi de cereale în fecalele animalelor pentru a supravieţui. Aproximativ 40% dintre ei mor de foame", a spus Neil Durkin, purtător de cuvânt al Amnesty International, pentru DailyMail.

Autorităţile nord-coreene încearcă de ani de zile să nege existenţa acestei reţele de închisori, însă odată cu descoperirea acestora prin Google Earth ar putea pune presiune ca lagărele să fie închise şi deţinuţii eliberaţi.

Joshua Stanton, un avocat din Washington care scrie un blog despre drepturile omului în Coreea de Nord, a reuşit să "cartografieze" şase dintre aceste închisori, dintre care trei au fost chiar identificate. În imaginile de pe Google Earth se disting porţile enorme ale lagărelor cu circuit închis precum şi gropile în care sunt aruncate la comun cadavrele deţinuţilor.

Dintre lagărele identificate, în Tabăra 16 se presupune că sunt ţinuţi cu forţa peste 10.000 de bărbaţi, femei şi copii. În Tabăra 22, peste 50.000 de oameni recurg la măsuri extreme pentru a supravieţui foametei şi condiţiilor înfiorătoare care îi împing să se omoare între ei cu pietre.

În toată această reţea, cei peste 200.000 de deţinuţi sunt siliţi să muncească până la epuizare, şapte zile pe săptămână, trataţi ca nişte sclavi şi împinşi la orori inimaginabile.

Zeci de mii dintre deţinuţii noi sunt adesea ridicaţi din casele lor sau de pe stradă şi duşi în aceste lagăre sub pretextul comiterii unor crime politice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Orori,
secrete,
nord-coreene,
Google Earth
/actualitate/reteaua-secreta-de-inchisori-nord-coreene-demascata-cu-ajutorul-google-earth-10522845
10522845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.