Reţeaua de socializare LinkedIn pierde aproape 1.000 de locuri de angajaţi pe măsură ce pandemia loveşte tot mai puternic mediul corporate

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 iulie 2020 28 afişări

Reţeaua de socializare LinkedIn pierde aproape 1.000 de locuri de angajaţi pe măsură ce pandemia loveşte tot mai puternic mediul corporate

Reţeaua de socializare LinkedIn, deţinută de Microsoft, a declarat că va tăia 960 de locuri de muncă, 6% din forţa de muncă la nivel global, pe măsură ce pandemia loveşte tot mai puternic mediul corporate, scrie Reuters.

Joburile vor fi tăiate de-a lungul departamentelor de vânzări şi angajări ale grupului. CEO-ul Ryan Roslansky a declarat că firma va furniza plăţi compensatorii timp de 10 săptămâni şi asigurare medicală timp de un an pentru angajaţii din Statele Unite.

„Vreau să ştiţi că aceasta este singura reducere de personal pe care o planificăm”, a declarat Roslansky .

Cu toate acestea, valoarea companiei LinkedIn a crescut în timpul pandemiei cu 31% până la 29,9 miliarde de dolari. Între timp, Microsoft a înregistrat o creştere de 30%, ajungând astfel la 326 de miliarde de dolari

Brad Smith, preşedintele Microsoft, a declarat că un sfert de miliard de oameni îşi vor pierde slujbele până la sfârşitul anului. Astfel, milioane de oameni vor trebui să dobândească noi abilităţi pentru a obţine locuri de muncă sau pentru a le păstra pe cele vechi.

Gigantul fondat de Bill Gates a anunţat un plan de instruire a 25 de milioane de oameni la nivel mondial în acest an, urmând să ajute la găsirea unui loc de muncă prin intermediul LinkedIn.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
linkedin,
pandemie,
angajati,
pierdere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.