Reţea de suport pentru sindromul Dravet

Postat la 06 decembrie 2012 50 afişări

Aproximativ 30 de medici cu diverse specializări, provenind de la cele mai importante centre medicale din ţară, au participat vineri la o masă rotundă cu tema „Crearea reţelei de suport pentru pacientul cu sindrom Dravet şi familia sa”.

Întâlnirea, organizată de Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare în parteneriat cu compania farmaceutică Desitin Pharma România, a avut ca scop crearea unui nucleu multidisciplinar de medici care să se ocupe de pacienţii cu sindrom Dravet din România, să stabilească un plan de acţiune pentru aceste cazuri şi să schiţeze un prim ghid de diagnostic, respectiv de tratament şi intervenţie.

Sindromul Dravet este o formă foarte rară şi incurabilă de epilepsie, în care, în afară de crizele specifice, apar şi diferite alte manifestări cum ar fi întârzieri în dezvoltare, tulburări ale mersului şi echilibrului, tulburări de alimentaţie şi altele.

În România, sunt cunoscute circa 40 de cazuri, însă boala este mult subdiagnosticată. Pe plan internaţional, se consideră că incidenţa sindromului Dravet variază între 1 din 20.000 şi 1 din 40.000 de copii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sindrom,
Dravet,
Reţea de suport
/actualitate/retea-de-suport-pentru-sindromul-dravet-10374658
10374658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.