Reşedinţa lui Muammar Kadhafi, construită pe o reţea de tuneluri şi buncăre subterane

Postat la 25 august 2011 13 afişări

Reşedinţa din Tripoli a lui Muammar Kadhafi dispune de buncăre săpate la mare adâncime şi o reţea extinsă de tuneluri, pe care acesta ar fi putut-o folosi pentru a fugi înainte ca rebelii să ocupe complexul, relatează Sky News.

Foşti oficiali ai regimului au afirmat că reţeaua de tuneluri asigură legătura cu zone îndepărtate din Tripoli, iar structura şi dispunerea acestora este cunoscută de puţine persoane. Structurile subterane ar putea însă explica mişcările lui Kadhafi în cele şase luni de la declanşarea revoltelor, el apărând în mod neaşteptat în public pentru a susţine câte un discurs şi dispărând imediat după aceea. Mulţi dintre rebeli cred că liderul libian se află şi acum ascuns în complexul Bab al-Aziziya, iar un fost înalt oficial a afirmat că este posibil ca acesta ar fi suferit un atac de cord şi se află imobilizat la pat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
libia,
gaddafi,
tripoli,
rezistenta,
locuinta
/actualitate/resedinta-lui-muammar-kadhafi-construita-pe-o-retea-de-tuneluri-si-buncare-subterane-8652837
8652837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.