Reprezentanţi ai GlaxoSmithKline, implicaţi într-un scandal privind darea de mită

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 aprilie 2014 89 afişări

Compania GlaxoSmithKline(GSK) este deja implicată într-un scandal de corupţie în China şi este acum parte a unei investigaţii privind dări de mită în Iraq.

Reprezentanţi ai GlaxoSmithKline, implicaţi într-un scandal privind darea de mită

Această ultimă controversă se referă la faptul că GSK a angajat fizicieni şi farmacişti ca agenţi de vânzări, în condiţiile în care aceştia ocupau deja funcţii în guvernul local, relatează Business Insider. "Investigăm o serie de acuzaţii privind comportamentul inadecvat al unor angajaţi în Iraq", a declarat un reprezentant al companiei. "Avem zero toleranţă pentru acţiuni ilegale sau lipsite de etică."

GSK are mai puţin de 60 de angajaţi în Iraq, iar acuzaţiile se referă la un grup mic de persoane, au precizat cei din companie.

Cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie a fost acuzat, în luna iulie a anului trecut, că a oferit în mod nejustificat 483 de milioane de dolari doctorilor şi anumitor oficiali pentru a-i încuraja să folosească medicamentele sale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reprezentanti-ai-glaxosmithkline-implicati-intr-un-scandal-privind-darea-de-mita-12420093
12420093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.