REPORTAJ: Absolvenţii de 10, în liceele de top sau în marile universităţi ale lumii

Postat la 15 iulie 2014 50 afişări

Elevii din Capitală cu media 10 la evaluarea naţională vor învăţa în licee de top ca "Sf. Sava", "Ghe. Lazăr" sau "Mihai Viteazul", iar doi absolvenţi cu 10 la bacalaureat au fost deja admişi la Cambridge, pentru că, după cum a spus unul din ei, sunt "prea buni să rămână aici".

REPORTAJ: Absolvenţii de 10, în liceele de top sau în marile universităţi ale lumii

 Cei 16 elevi de nota 10 din Bucureşti (13 care au obţinut acest rezultat la evaluarea naţională şi trei, la bacalureat) s-au adunat, marţi dimineaţă, în sala de consiliu a Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a-şi primit diplomele şi premiile în bani oferite (2.000 de lei în cazul celor care au promovat evaluarea naţională şi 3.000 de lei pentru 10 la bac). Cei mai mulţi erau însoţiţi de părinţi care au avut sarcina să imortalizele momentul în care le-au fost înmânate premiile.

Dacă absolvenţii clasei a XVIII-a visau deja la viaţa de licean de la "Sf. Sava", "Gheorghe Lazăr", sau "Mihai Viteazul", doi din cei trei absolvenţi de 10 ai bacalaureatului îşi adună banii şi resursele pentru a învăţa la Universitatea Cambridge. Cel de-al treilea a optat pentru Politehnică, spre bucuria ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, recor suspendat al acestei universităţi, care şi-a arătat disponibilitatea de a-l ajuta pe viitorul inginer.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-absolventii-de-10-in-liceele-de-top-sau-in-marile-universitati-ale-lumii-12936277
12936277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.