Renault ar putea produce Dacia Dokker şi în Turcia

Autor: Bogdan Alecu Postat la 31 ianuarie 2013 27 afişări

Renault poartă discuţii cu producătorul auto turc Karsan Otomotiv pentru a produce modelul Dacia Dokker în Turcia, la uzina Akcalar din oraşul Bursa, potrivit site-ului specializat pe industria auto WardsAuto.com, dar şi presei locale din Turcia. Oficialii Dacia nu au oferit niciun comentariu până la închiderea ediţiei.

Renault poartă discuţii cu producătorul auto turc Karsan Otomotiv pentru a produce modelul Dacia Dokker în Turcia, la uzina Akcalar din oraşul Bursa, potrivit site-ului specializat pe industria auto WardsAuto.com, dar şi presei locale din Turcia. Oficialii Dacia nu au oferit niciun comentariu până la închiderea ediţiei. Renault şi Karsan deja au semnat o scrisoare de intenţie, iar cei doi constructori auto au demarat un studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea şi producţia unor versiuni ale utilitarei Dokker, cel mai probabil fiind vorba despre Dokker Stepway, modelul prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Istanbul. Dacă va fi semnat parteneriatul, începând de anul viitor Karsan va produce în Bursa modelul Dacia cu o cadenţă anuală de ordinul miilor de unităţi, potrivit publica­ţiei turceşti Hurriyet, cu o valoare de cel puţin 150 mil. euro anual, luând în calcul o cadenţă anuală de 10.000 de maşini. Transferul unei producţii a Daciei Dokker în Turcia vine în contextul în care francezii de la Automobile Dacia declarau la finele săptămânii trecute că în acest an ar putea disponibiliza 350 de angajaţi dacă producţia uzinei se va reduce la mai puţin de 300.000 de unităţi. Anul trecut la Mioveni s-au asamblat 307.000 de maşini, în scădere 6% faţă de anul precedent.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Renault,
Dacia Dokker,
Turcia,
Karsan Otomotiv
/actualitate/renault-ar-putea-produce-dacia-dokker-si-in-turcia-10534988
10534988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.