Renate Weber, despre miza înlocuirii sale: Am fost hărţuită

Autor: Laura Buciu Postat la 26 mai 2021 89 afişări

Avocatul Poporului, Reante Weber, a vorbit, marţi seara, la emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, despre ceea ce s-a întâmplat în Comisiile reunite din Parlament la citirea raportului de activitate şi despre miza înlocuirii sale.

Renate Weber, despre miza înlocuirii sale: Am fost hărţuită

Întrebată, la emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, care este miza înlocuirii sale din funcţia de Avocat al Poporului, Renate Weber a spus că nu îi poate explica, deoarece funcţia nu are „atâta putere cât ar putea cineva să creadă”, fiind, mai degrabă, una de mediere.

„Funcţia asta nu are atâta putere cât ar putea să creadă cineva. Mă uitam astăzi că le explicam... vă daţi seama că este o glumă să dai 3-4 minute unui Avocat al Poporului să îşi prezinte un raport de un an de zile, munca unui întreg colectiv, că nu e doar munca mea... Dar când le explicam, la un moment dat, celor din comisie , le vedeam ochii, că era toată lumea cu mască, dar din ochi mă urmăreau. Era evident că nu aveau nici cea mai mică idee ce înseamnă această funcţie, ce înseamnă să fii un Avocat al Poporului. Funcţia este o funcţie de mediere între un om care consideră că drepturile şi libertăţile lui au fost încălcate şi o autoritate administrativă”, a spus Weber.

Aceasta a spus că şi-a asumat riscul de a nu fi o persoană plăcută.

„Mi-am asumat şi nişte riscuri, de exemplu să fiu o persoană neplăcută multora, nu doar a oamenilor politici, ci şi a oamenilor simpli, care nu au înţeles şi s-au lăsat păcăliţi de o retorică din păcate pornită de la politic, apoi preluată de presă. Nu eu i-am numit pe medici într-un anumit fel. Eu am foarte mulţi medici care mă susţin şi cu care am colaborat foarte bine”, a mai spus Weber.

Avocatul Poporului a dezvăluit că au fost momente, în timpul pandemiei, când a fost hărţuită.

„Am fost hărţuită la propriu. Se strigă după mine pe stradă, în magazine. Toată retorica pe care aţi auzit-o spusă de diferiţi politicieni a fost preluată, s-a viralizat”, a mai spus Renate Weber.

Comisiile juridice reunite au respins, marţi, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2019 şi 2020. Acesta este primul pas spre demiterea lui Renate Weber, urmând ca plenul reunit să voteze raportul comisiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
weber,
avocatul poporului,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.