Regizorul Ken Loach îşi oferă toate filmele pentru vizionare gratuită pe YouTube - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 19 martie 2015 79 afişări

Cineastul britanic Ken Loach a acceptat ca toate filmele sale să fie difuzate în mod gratuit pe site-ul YouTube, informează grazia.fr.

Într-o epocă în care cei mai mulţi dintre cineaşti luptă împotriva pirateriei online, alţii aleg să facă din internet un aliat al lor, afirmă jurnaliştii de la grazia.fr. Cineastul britanic Ken Loach a ales să facă parte dintre artiştii care vor să anihileze acţiunile piraţilor cibernetici şi a decis să îşi difuzeze toate filmele, gratuit, pe internet.

Într-o carieră de o jumătate de secol, Ken Loach, în vârstă de 78 de ani, a povestit în filmele sale numeroase capitole din trecutul Marii Britanii din secolul al XX-lea, cu o preferinţă netă pentru acelea asupra cărora istoria a păstrat tăcerea.

"Este important, astăzi, să faci să se audă o altfel de voce. Nu poţi să abordezi crizele politice actuale fără să le cunoşti pe cele din trecut", declarat cineastul britanic în 2014, pentru publicaţia franceză Télérama.

În prezent, cineastul britanic şi-a dat acceptul ca filmele sale să fie difuzate gratuit pe YouTube, spunând că această decizie reprezintă felul său de a lupta contra pirateriei online, dar şi împotriva elitismului cultural.

Născut în 1936, Ken Loach este unul dintre cei mai cunoscuţi regizori din Marea Britanie.

În 2006, Ken Loach a primit premiul Palme d'Or pentru drama istorică "Mângâierea vântului/ The Wind That Shakes the Barley". În 2005, regizorul a primit premiul César pentru cel mai bun film străin, pentru povestea de dragoste scoţiană "Un sărut tandru/ A Fond Kiss".

De asemenea, cineastul britanic a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră din partea Academiei de Film Europene, în 2009. Ken Loach a fost invitat special al Festivalului de Film Anonimul din Delta Dunării în vara anului 2007.

Cel mai recent film regizat de Ken Loach, "Partea îngerilor/ The Angel's Share", o comedie socială, a primit premiul juriului la Cannes, în anul 2012.

Tot în anul 2012, Ken Loach, cunoscut pentru simpatiile sale de stânga şi pentru filmele cu tematică socială, cum ar fi "Pâine şi trandafiri" (2000), a refuzat premiul pentru întreaga carieră care urma să îi fie decernat la Festivalul de la Torino, din solidaritate cu muncitorii italieni care asigură curăţenia şi securitatea Muzeului Naţional al Cinematografiei din oraş.

În 2014, cineastul britanic a fost recompensat cu un Urs de Aur onorific la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KEN LOACH,
FILME,
YOUTUBE
/actualitate/regizorul-ken-loach-isi-ofera-toate-filmele-pentru-vizionare-gratuita-pe-youtube-video-14015521
14015521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.