Regizor român, premiat la Cannes: Alexandru Belc a primit Premiul pentru cel mai bun regizor, Un Certain Regard

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 mai 2022 43 afişări

Alexandru Belc, regizorul şi scenograful filmului Metronom, a primit Premiul pentru cel mai bun regizor, Un Certain Regard la Festivalul de film Cannes 2022

Regizor român, premiat la Cannes: Alexandru Belc a primit Premiul pentru cel mai bun regizor, Un Certain Regard

Filmul a avut premiera mondială pe 24 mai şi a avut parte de o primire călduroasă din partea presei internaţionale.

"Mulţumesc festivalului pentru premiul pe care îl împart cu toată echipa. Acest film n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor celor care au crezut de la bun început în acest proiect: Cătălin Mitulescu, Martine Vidalenc, actorii: Mara Bugarin, Mara Vicol, Şerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri, trupa de actori minunaţi din rolurile secundare. Sunt onorat că Metronom a fost selectat în secţiunea Un Certain Regard, că am putut trăi emoţia vizionarii filmului alături de o parte din echipă, într-o sală cu peste o mie de spectatori care au aplaudat minute în şir. A fost o experienţă unică pe care doar un festival de talia Cannes-ului o poate oferi." spune Alexandru Belc.

Premiul a fost acceptat de Tudor Vladimir Panduru, directorul de imagine al filmului.

Filmul va avea premiera naţională la TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, pe 23 iunie în Piaţa Unirii Open Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cannes,
premiu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.