Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns de Ceauşescu după tufişurile din grădina palatului, în 1978

Postat la 29 septembrie 2011 56 afişări

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a ascuns în spatele unui tufiş, în 1978, în grădinile palatului regal pentru a evita o conversaţie cu fostul dictator român Nicolae Ceauşescu, aflat în vizită de stat în Marea Britanie, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Regina a fost nevoită, de-a lungul anilor, să tolereze mai mulţi oficiali dezagreabili, între care şi fostul dictator român Nicolae Ceauşescu.

"Este un slujitor al statului, ca şi noi, şi nu are iluzii privind contrariul", a declarat fostul ministru britanic de Externe, Sir Malcolm Rifkind.

Cu toate acestea, ea a fost clar deranjată de decizia Guvernului de a-l invita pe dictatorul român într-o vizită de stat în 1978, astfel că a făcut tot posibilul pentru a evita să îl întâlnească pe acesta mai mult decât era necesar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/regina-elisabeta-a-ii-a-s-a-ascuns-de-ceausescu-dupa-tufisurile-din-gradina-palatului-in-1978-8815619
8815619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.