Regina Elisabeta a II-a a aflat de ce nu a fost anticipată criza financiară: "Poate că este dificil"

Postat la 14 decembrie 2012 18 afişări

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aflată în vizită la Banca Angliei, a aflat în sfârşit răspunsul la întrebarea pusă acum patru ani economiştilor, "De ce nu a remarcat nimeni mai devreme această afurisită criză financiară?", realizând că poate a fost prea dificil de anticipat.

Sujit Kapadia, unul dintre cei mai de seamă experţi în politică financiară ai Băncii Angliei, a oprit-o pe Majestatea Sa în timpul vizitei, spunând că ar dori să-i răspundă la întrebarea pusă în 2008 la London School of Economics, potrivit The Guardian.

Uşor susprinsă, regina a ascultat explicaţiile lui Kapadia, care a afirmat că, în timpul boom-ului economic din anii ce au precedat criza, industria financiară a devenit "mulţumită de sine", iar mulţi credeau că reglementarea nu este necesară.

"Oamenii au devenit puţin prea relaxaţi... poate că este dificil să anticipezi (o criză financiară)", a concluzionat Elisabeta a II-a, care a părut interesată de discuţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Regina Elisabeta,
criza financiară
/actualitate/regina-elisabeta-a-ii-a-a-aflat-de-ce-nu-a-fost-anticipata-criza-financiara-poate-ca-este-dificil-10393013
10393013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.