Regele ciocolatei, Petro Poroşenko, a câştigat alegerile prezidenţiale din Ucraina - exit-poll

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 mai 2014 107 afişări

Ucrainenii au fost chemaţi la urne duminică pentru desemnarea preşedintelui ţării, un scrutin care se desfăşoară în contextul conflictului separatist din est, unde votul ar putea fi afectat. Miliardarul Petro Poroşenko se clasează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

UPDATE - Miliardarul Petro Poroşenko se clasează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Dacă estimările la ieşirea de la urne vor fi confirmate de rezultatele oficiale, Poroşenko va deveni preşedinte al Ucrainei din primul tur de scrutin.

Potrivit sondajelor de tip exit-poll, fostul premier Iulia Timoşenko a obţinut 12,9% din voturi.

UPDATE - Prezenţa la vot în scrutinul prezidenţial din Ucraina era de 38,53% la ora 15.00

Rata de participare în scrutinul prezidenţial anticipat organizat în Ucraina era de 38,53 % la ora 15.00, anunţă Comisia Electorală Centrală de la Kiev, informează Itar-Tass.

În scrutinul din 2010, la aceeaşi oră, rata de participare era de 45%.

"Prezenţa la urne este ridicată. Este mult mai mult decât ne aşteptam", a declarat Janna Usenko-Ciorna, vicepreşedintele Comisiei electorale, prezentând datele din 182 dintre cele 213 circumscripţii electorale.

Cea mai scăzută rată de participare se înregistrează în Lugansk (8,24%).

Rata de participare în scrutinul prezidenţial anticipat organizat în Ucraina era de 17,52 % la ora 12.00, anunţă Comisia Electorală Centrală de la Kiev, informează Interfax.

"Prezenţa la urne este ridicată - 17,52 la sută. Este mult mai mult decât ne aşteptam", a declarat Janna Usenko-Ciorna, vicepreşedintele Comisiei electorale, prezentând datele din 182 dintre cele 213 circumscripţii electorale.

Cea mai intensă participare la urne se înregistra în regiunea Kiev (22,7 %).

Cea mai scăzută rată de participare este în regiunea Doneţk, unde votaseră doar 5,48% dintre alegătorii înscrişi. În Lugansk, rata de participare era de 8,23%, iar în Odesa, 12,17%.

Peste 36 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 8.00 (8.00, ora României) şi se vor închide la ora 20.00 (20.00, ora României).

Primele rezultate oficiale sunt anunţate la ora 24.00 (24.00, ora României).

Favoritul scrutinului prezidenţial este omul de afaceri prooccidental Petro Poroşenko, creditat cu 44% din intenţiile de vot.

Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, doar 20 la sută dintre secţiile de votare din regiunea Doneţk sunt deschise şi niciuna în oraşul Doneţk.

Ucrainenii sunt chemaţi la urne duminică pentru desemnarea preşedintelui ţării, un scrutin care se desfăşoară în contextul conflictului separatist din est.

Separatiştii proruşi au avertizat că nu vor permite derularea unui scrutin "nelegitim" în regiunea Doneţk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
ALEGERI,
/actualitate/regele-ciocolatei-petro-porosenko-a-castigat-alegerile-prezidentiale-din-ucraina-exit-poll-12650245
12650245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.