Recunoştinţă: O ţară europeană va acorda cetăţenie străinilor care au fost în prima linie a luptei anti-Covid

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 15 septembrie 2020 514 afişări

Străinii care au lucrat în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului vor avea prioritate la obţinerea cetăţeniei în Franţa. Este decizia Guvernului de la Paris care a trimis o directivă oficialilor locali. Aceştia vor verifica modul în care fiecare străin a contribuit la lupta anti-Covid.

Recunoştinţă: O ţară europeană va acorda cetăţenie străinilor care au fost în prima linie a luptei anti-Covid

Guvernul francez a trimis o directivă oficialilor locali pentru „recunoaşterea muncii lucrătorilor străini în timpul pandemiei” prin accelerarea naturalizării acestora. Printre cei avuţi în vedere sunt colectorii de deşeuri, agenţii de pază şi îngrijitorii de copii şi de bătrâni.

Ministrul Cetăţeniei din Franţa, Marlène Schiappa, a declarat că ţara vrea să-şi arate recunoştinţa faţă de cei care au dovedit ataşament faţă de naţiunea franceză. „Ţara noastră a putut conta pe solidaritatea şi generozitatea lor”, a spus Schiappa.

Directiva trimisă de Guvern precizează: „Au participat activ la efortul naţional cu dăruire şi curaj ... Statul doreşte să le recunoască angajamentul”.

Documentul sugerează că aceste cereri de cetăţenie vor avea prioritate, iar oficialii locali trebuie să verifice contribuţia pe care au adus-o. De asemenea, propune ca persoanele care au efectuat „servicii importante” să aibă cerinţa de rezidenţă redusă de la cinci ani la doi ani.

Măsuri asemănătoare au fost luate şi în Marea Britanie. Guvernul britanic a anunţat în martie că medicii, asistenţii medicali şi paramedicii străini ale căror vize urmau să expire înainte de 1 octombrie vor fi prelungite automat, gratuit, timp de un an, pentru a le oferi „linişte sufletească” în timp ce luptă cu noul coronavirus.

Schema a fost ulterior extinsă pentru a include şi alţi angajaţi din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
străini,
covid,
cetăţenie

ALEPH STORY: BEST OF. Roşia Montană, o pierdere de aur!

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.