Record eolian: Cele 1000 de turbine din România au produs sâmbătă mai multă energie ca un reactor de la Cernavodă

Postat la 10 ianuarie 2012 11 afişări

Energia verde prinde puteri. Cele o mie de eoliene din România au reuşit să bată, sâmbătă, capacitatea de producţie a unui reactor de la Cernavodă.

Asta, datorită vântului care a suflat cu o forţă uriaşă. Astfel, energia produsă ar fi fost suficientă pentru aprovizionarea unui oraş cu 200.000 de locuinţe.

Cele mai multe turbine eoliene sunt amplasate în Dobrogea, peste 500, pe 7 ianuarie învârtindu-se cu o viteză foarte mare. Valoarea maximă de 731 de megawaţi pe oră a fost înregistrată la ora 9.30 dimineaţa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turbine,
reactor,
Cernavodă,
eolian
/actualitate/record-eolian-cele-1000-de-turbine-din-romania-au-produs-sambata-mai-multa-energie-ca-un-reactor-de-la-cernavoda-9138022
9138022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.