Record de noi bugetari în 2017. ”Libere, beneficii, salarii mult mai mari la stat”

Postat la 07 martie 2018 121 afişări

2017 a fost un an al belşugului la stat. Au apărut 20.000 de noi bugetari, un record al ultimilor ani. Mulţi s-au angajat în ultimele luni şi şi-au ales bine momentul, pentru că tocmai atunci au crescut lefurile.

Record de noi bugetari în 2017. ”Libere, beneficii, salarii mult mai mari la stat”

De pildă, cei din administraţia publică - de la primari, până la simpli funcţionari publici - au încasat, în medie, cu aproape 30 la sută mai mult. Aşa se face că, acum, candidaţii anunţă firmele de recrutare că nu vor la privat.

 

România avea la finele anului trecut 1,21 milioane de bugetari, cu aproape 20.000 în plus faţă decembrie 2016 - o creştere record a ultimilor şapte ani! Numai în luna decembrie s-au adăugat pe statele de plată ale diferitelor instituţii de stat 4.000 de angajaţi.

 

Un sfert dintre noii angajaţi şi-au găsit locuri de muncă în administraţia centrală şi locală, acolo unde lefurile au ajuns, în medie, la aproape 800 de euro,scrie stirileprotv.ro

 

De ce a devenit statul un angajator vânat?

Mihai Roman, profesor ASE: „Salariile în sistemul bugetar au ajuns mai mari pe medie decât cele din sistemul privat. Atunci e normal ca atracţia să fie pentru sistemul bugetar″.

Comerciant: „Cred că avantajele mari sunt la stat. La privat sunt foarte multe taxe. La stat, după câte am înţeles, salariile sunt mult mai mari. Au foarte multe beneficii, în sensul că li se dau libere, compensaţii.”

Oana Datki, specialist resurse umane: „Medicină, poliţie, administraţie publică - anumite zone din administraţie publică - şi marile companii de stat, care sunt foarte specializate, pe zona industrială şi în care condiţiile de lucru sunt bune. Şi atunci normal că sunt interesante şi stabile pentru angajaţi.”

Numărul bugetarilor este, însă, prea mare, iar efectele negative vor fi majore în cazul unei crize economice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.