Reacţiile burselor din Europa şi din lume în anticiparea discuţiile Beijing - Washington: O companie din Europa se prăbuşeşte cu 20%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 octombrie 2019 94 afişări

Reacţiile burselor din Europa şi din lume în anticiparea discuţiile Beijing - Washington: O companie din Europa se prăbuşeşte cu 20%

Pieţele bursiere europene au înregistrat scăderi marţi dimineaţă în anticiparea rezultatelor discuţiilor purtate la nivel înalt pe frontul negocierilor comerciale dintre Washington şi Beijing, care trebuie să debuteze joi.

Astfel, indicele bursier pan-european Stoxx 600 a scăzut cu 0,3%, sectorul cu cea mai mare scădere fiind serviciile financiare cu 0,3%, în contextul în care majoritatea sectoarelor şi majoritatea burselor au trecut pe roşu, potrivit CNBC.

Speranţele investitorilor şi pieţelor pentru un proces semnificativ în discuţiile China-SUA s-au diminuat luni după ce Departamentul American de Comerţ a inclus 28 de companii din China pe „lista neagră” – ceea ce le opreşte din a face business cu companii americane – pe fondul unor acuzaţii potrivit cărora acestea ar fi implicate în abuzul etnicilor uiguri în provincia chineză Xinjiang.

Tensiunile dintre Washington şi Beijing au fost alimentate în continuare de o controversă generată de un mesaj postat pe reţeaua de socializare Twitter de managerul general al echipei de baschet Houston Rockets.

Acesta a postat un mesaj pro-democraţie în care susţine protestatarii din Hong Kong. După mesajul postat de acesta televiziunea de stat din China a suspendat difuzarea meciurilor NBA din presezon în China. Mai mult, site-urile platormei Alibaba au delistat produsele Houston Rockets în China.

Carrie Lam, şefa executivă a Hong Kong-ului, nu elimină posibilitatea de a apela la ajutorul guvernului pentru a gestiona protestele istorice de masă care au loc în Hong Kong.

Operatorul bursei din Hong Kong şi-a retras marţi oferta nesolicitată de preluare de peste 36 miliarde dolari lansată pentru London Stock Exchange Group, operatorul bursei londoneze, după ce nu a reuşit să câştige aprobarea board-ului britanic. Acţiunile London Stock Exchange au înregistrat la începutul şedinţei de marţi o scădere de 6,1%.

Datele statistice publicate înainte de deschiderea şedinţelor de tranzacţionare arată marţi că producţia industrială din Germania a înregistrat un avans de 0,3%, faţă de aşteptări de scădere cu 0,1%, ceea ce sugerează că cea mai puternică economie din Europa ar avea o şansă de a evita recesiunea.

În ceea ce priveşte companiile europene pe burse, acţiunile companiei Electrocomponents listată pe bursa din Londra au crescut cu 3,9% dimineaţă.

În acelaşi timp, compania germană Qiagen, listată pe bursa din New York, a înregistrat o scădere de 21,3% la minimul ultimilor trei ani după ce vânzările din al treilea trimestru au ratat aşteptările, iar compania a anunţat plecarea CEO-ului Peer Schatz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
scadere,
bursa,
piata,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.