Reacţia neaşteptată a mamei CEO-ului PepsiCo la numirea fiicei sale în funcţie

Autor: Ioana Matei Postat la 02 iulie 2014 131 afişări

Reacţia neaşteptată a mamei CEO-ului PepsiCo la numirea fiicei sale în funcţie

Indra K. Nooyi, CEO-ul PepsiCo, a avut o discuţie deschisă cu proprietarul publicaţiei americane The Atlantic, David Bradley, în cadrul unui eveniment realizat în parteneriat. Nooyi a oferit un răspuns extrem de sincer legat de reacţia mamei sale în momentul în care a anunţat-o că a fost numită preşedinte şi CEO al companiei PepsiCo:

<<Ai ajuns într-o zi preşedintele companiei, iar mama ta nu a fost foarte impresionată. Care este povestea?

Povestea ţine de numirea mea de acum 14 ani. Lucram în birou, la ore foarte târzii deoarece eram în mijlocul unei achiziţii importante. Am primit un apel la 9:30 seara de la preşedintele şi CEO-ul de atunci. Mi-a spus că aveau de gând să anunţe numirea mea ca preşedinte şi să mă pună în fruntea consiliului director. Am fost copleşită pentru că uitându-mă la trecutul meu şi la locul din care am venit – să devin preşedintele unei companii americane iconice era ceva cu adevărat special.

Prin urmare, în loc să lucrez până la miezul nopţii, am decis să plec acasă şi să mă bucur de veştile bune cu familia. Am ajuns acasă la 10, am intrat în garaj, iar mama aştepta pe scări. „Mamă, am veşti extraordinare pentru tine”. „Lasă veştile să aştepte, poţi să mergi la magazin şi să cumperi o cutie de lapte?” a răspuns ea.

M-am uitat în garaj şi am dedus că soţul meu ajunsese acasă. Am întrebat „la ce oră a ajuns?” Mi-a răspuns că la 8. Am întrebat-o apoi „De ce nu l-ai rugat pe el să cumpere lapte?”. „Este obosit”. Bine, avem ajutoare în casă, „de ce nu le-ai rugat pe ele să cumpere lapte”. Mi-a răspuns că uitase. M-am dus prin urmare să cumpăr eu însămi lapte şi m-am întors apoi.

I-am spus revoltată mamei: “Aveam veşti extraordinare. Tocmai mi s-a spus că voi fi preşedintele consiliului director al companiei. Şi tu m-ai trimis să ies să cumpăr lapte, ce fel de mamă eşti?”

Mi-a răspuns:

“Lasă-mă să îţi explic ceva. Poţi să fii preşedintele PepsiCo. Poţi să fii în consiliul director. Dar, când intri în această casă, eşti soţie, fiică, noră, mamă. Eşti toate aceste lucruri şi nimeni nu poate să îţi ia locul. Aşa că lasă-ţi coroana în garaj. Nu o aduce în casă.”

Pot femeile să aibă totul?

Nu cred că femeile pot să aibă totul. Pretindem că avem totul şi că putem avea totul. Sunt căsătorită de 34 de ani şi am două fiice. În fiecare zi fac o decizie legată de a fi soţie sau mamă, de fapt fac aceste decizii de mai multe ori pe zi. Trebuie de fapt să te asiguri că există mai mulţi oameni care să te ajute. Noi ne-am luat familiile să ne ajute. Ne-am plănuit vieţile astfel încât să ne facem într-un mod decent datoria de părinte. Dacă îmi întrebaţi fiicele, nu sunt sigură că răspunsul lor va fi că sunt o mamă bună. (...) >>

Sursa: Business Insider

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mama,
ceo,
numire,
reactie,
fiica,
functie,
presedinte,
r
/actualitate/reactia-neasteptata-a-mamei-ceo-ului-pepsico-la-numirea-fiicei-sale-in-functie-12875064
12875064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.