Reacţia ministrului Sănătăţii, după imaginile noi de la Colectiv: Dacă o tragedie Colectiv s-ar repeta, lucrurile ar sta puţin altfel. Am văzut imaginile

Autor: Departamentul Social Postat la 24 octombrie 2019 145 afişări

Reacţia ministrului Sănătăţii, după imaginile noi de la Colectiv: Dacă o tragedie Colectiv s-ar repeta, lucrurile ar sta puţin altfel. Am văzut imaginile

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, în cazul în care o nouă tragedie precum cea din clubul Colectiv, lucrurile ar sta „puţin altfel”, deoarece în prezent, există 12 noi paturi pentru mari arşi. Pintea a văzut imaginile, precizând că angajaţii ISU „poate nu au fost pregătiţi”.

„Aş vrea sa spun că s-au schimbat lucrurile radical, dar nu pot să spun asta. În schimb, pot să spun că s-au făcut paşi importanţi. (...) În acest moment, dacă o tragedie din Colectiv s-ar repeta, lucrurile ar sta poate puţin altfel. Avem 12 paturi de mari arşi în plus pe care putem să punem aceşti pacienţi”, a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a văzut imaginile, însă îi este greu să comenteze.

„Mi-e greu să (...) ştiu ce au simţit acei oameni în acel moment. Probabil că nu au fost suficient pregătiţi. Lucrurile s-au schimbat, vă asigur. Organele de anchetă vor face lumină. (...) România poate să trateze în acest moment maxim 23 de arşi. În cazul unei astfel de tragedii similare, sunt convinsă că trebuie să apelăm la alte spitale din străinătate. Pentru că nu putem mai mult, dar nicio ţară din Europa nu poate să trateze mai mulţi”, a mai explicat Pintea.

România poate să trateze în acest moment maxim 23 de arşi. În cazul unei astfel de tragedii similar, sunt convinsă că trebuie să apelăm la alte spitale din străinătate. Pentru că nu putem mai mult, dar nicio ţară din Europa nu poate să trateze mai mulţi.

Precizările vin după ce jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, despre care spun că a fost furnizat de un ofiţer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PINTEA,
COLECTIV,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.