Reacţia lui Elon Musk după ce a devenit cel mai bogat om din lume. Şeful Tesla ajunge la o avere de 195 de miliarde de dolari, cu 10 miliarde mai mult decât Jeff Bezos

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 ianuarie 2021 72 afişări

Reacţia lui Elon Musk după ce a devenit cel mai bogat om din lume. Şeful Tesla ajunge la o avere de 195 de miliarde de dolari, cu 10 miliarde mai mult decât Jeff Bezos

Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul Tesla, a devenit cea mai bogată persoană din lume după ce acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut joi cu aproape 8%, transmite Bloomberg Billionaires Index.

Astfel, şeful Amazon a căzut pe locul doi în clasamentul realizat de publicaţia americană şi a ajuns la o avere de 185 de miliarde de dolari, cu 10 miliarde mai puţin decât Musk.

„Cât de ciudat. Ei bine, să ne întoarcem la treabă”, a scris Musk pe Twitter după ce a fost declarat cel mai bogat om din lume.

Tesla a avut un 2020 cât se poate de bun. Compania a depăşit Toyota, devenind astfel cel mai valoros producător auto din lume, şi a fost inclusă în indicele bursier S&P 500. Valoarea de piaţă ajunge în prezent la 773,5 miliarde de dolari, ceea ce face din Tesla a şasea cea mai mare firmă la nivel mondial.

Acţiunile au crescut anul trecut cu 740% şi au înregistrat în prima săptămână din 2021 un plus de circa 16%. De asemenea, Tesla a raportat vânzări de 499.550 de unităţi în 2020, cu doar 450 de vehicule sub ţinta de 500.000.

Averea lui Musk este dată de deţinerea a circa 20% din Tesla şi de 48% în SpaceX, dar şi de stock options de 57 de milioane de acţiuni în cadrul producătorului de vehicule.

Între timp, Amazon a avut poate cel mai bun an din istoria companiei datorită restricţiilor implementate pe fondul pandemiei, însă creşterile au fost limitate de potenţialele reglementări din SUA. În plus, Jeff Bezos a pierdut un sfert din acţiunile pe care le deţine în urma divorţului cu MacKenzie Scott din 2019.

Amazon are o capitalizare de 1.590 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât Tesla.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
avere,
actiuni,
amazon,
masini electrice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.