Reacţia BOR după ce premierul Florin Cîţu a cerut cultelor să se implice în campania de vaccinare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 aprilie 2021 373 afişări

Reacţia BOR după ce premierul Florin Cîţu a cerut cultelor să se implice în campania de vaccinare

Ajutorul Bisericii în ceea ce priveşte informarea populaţiei cu privire la vaccinare deja există, prin popularizarea de preoţi a broşurii cu informaţii despre vaccin, spune Vasile Bănescu, ca reacţie la declaraţiile premierului Florin Cîţu, care a cerut cultelor să se implice în această campanie.

„Ajutorul Bisericii există şi se (va) traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în Broşura <Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură>, material oficial informativ pe care toate cultele religioase l-au primit in ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

El precizează că BOR şi-a exprimat şi a reiterat frecvent poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-Covid.

„Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Aşa au fost şi sunt îndemnaţi, inclusiv de Patriarhia Română. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea <gratuită, sigură şi voluntară>, aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România. Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor. Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat şi a reiterat frecvent poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-Covid. Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută şi majoră care ţine nu doar de sănătatea personală, ci şi de cea comunitară. În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, conchide Bănescu.

Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR vine în contextul în care premierul Florin Cîţu a apreciat că este necesară o implicare a bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

„Este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Este nevoie ca toţi românii din mediul rural să aibă aceste informaţii, să poată să se vaccineze. M-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, dar, aşa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârşitul lunii iulie. Deci mergem mai repede decât ne-am programat, dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze”, spunea Florin Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bor,
bănescu,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.