RCS&RDS atacă dur ordonanţa care a introdus brusc taxe noi în telecom: nu există nicio bază juridică, fiscală sau economică pentru justificarea acestor taxe discriminatorii şi netemeinice

Postat la 08 ianuarie 2019 169 afişări

Compania de cablu RCS&RDS, controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, care domină pieţele locale de servicii de internet fix şi de televiziune şi are o prezenţă puternică şi pe segmentul de telefonie şi internet mobil, a atacat dur, printr-o comunicare transmisă Bursei de la Bucureşti, ordonanţa de urgenţă adoptată la finele anului trecut de Guvern, prin care au fost introduse, peste noapte, noi taxe semnificative pentru firmele de comunicaţii.

RCS&RDS atacă dur ordonanţa care a introdus brusc taxe noi în telecom: nu există nicio bază juridică, fiscală sau economică pentru justificarea acestor taxe discriminatorii şi netemeinice

“Nu există nicio bază juridică, fiscală sau economică pentru justificarea introducerii acestor taxe discriminatorii şi netemeinice”, afirmă Serghei Bulgac, CEO al RCS&RDS, în documentul trimis la Bursa de la Bucureşti, unde compania este cotată sub simbolul DIGI.

 

Pe o piaţă de telecom paralizată de varianta finală a OUG, RCS&RDS este prima dintre companiile mari care iese public şi contestă OUG.

 

În mesajul transmis investitorilor, Bulgac explică în primul rând amploarea măsurilor luate de Guvern. “OUG 114/2018 prevede dreptul pentru Autoritatea Naţională de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii din România (ANCOM) de a percepe un tarif mărit de monitorizare în procent de 3% din veniturile operatorilor de comunicaţii electronice. Prelungirea duratei de exploatare a licenţelor existente de comunicaţii mobile va fi condiţionată de plata unei taxe de 4% aplicată la cifra de afaceri generată din activitatea de telefonie mobilă în anul anterior celui în care se acordă extinderea înmulţit cu numărul de ani pentru care se prelungeşte durata de exploatare a licenţei. 

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxe,
introducere,
atac,
rcs&rds,
justificare,
refuz,
telecom

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.