Războiul hackerilor cu traficanţii de droguri - VIDEO

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 02 noiembrie 2011 52 afişări

Un grup internaţional de hackeri ameninţă un cartel mexican de droguri cu publicarea pe internet a identităţii şi datelor de contact ale tuturor complicilor traficanţilor, de la poliţişti corupţi şi până la taximetrişti, dacă nu eliberează un hacker membru care a fost luat ostatic de către traficanţi.

În lipsa unor arme reale, grupul de hackeri a scos armele virtuale în lupta cu traficanţii mexicani de droguri. Pentru a determina Zeta, un cartel acuzat de-a lungul timpului că a făcut mii de victime şi că se foloseşte de violenţă crudă în acţiunile sale, să elibereze un hacker membru, grupul internaţional de membri ameninţă să dezvăluie pe internet o serie de informaţii sensibile.

Printre altele, este vorba despre identitatea complicilor traficanţilor între care se numără mai mulţi poliţişti corupţi, dar şi o serie de jurnalişti cunoscuţi care ajută gruparea Zeta scriind articole negative despre armată, cea mai importantă unealtă a ţării împotriva traficanţilor de droguri.

VEZI AICI MESAJUL HACKERILOR PENTRU TRAFICANŢII DE DROGURI - VIDEO

"Aţi făcut o greşeală foarte mare când aţi luat prizonier pe unul de-al nostru. Eliberaţi-l", spune într-o înregistrare video un bărbat mascat care vorbeşte în numele grupului de hackeri. "Nu ne putem apăra cu arme... dar putem face acest lucru cu maşinile, casele, barurile, bordelurile şi tot ce mai deţin traficanţii", mai spune acesta.

"Nu va fi dificil să-i expunem; ştim cu toţii unde sunt", spune bărbatul anonim, care vorbeşte în limba spaniolă, cu accent, şi în jargon mexican.

"Cerem eliberarea hackerului luat ostatic", continuă în înregistrarea video purtătorul de cuvânt al grupului de hackeri, care poartă o mască similară cu cea a personajului principal din filmul V for Vendetta. "Dacă păţeşte ceva, o să vă amintiţi mereu data de cinci noiembrie (o legătură subtilă cu acţiunea aceluiaşi film)".

În filmuleţ nu se menţionează nimic despre identitatea ostaticului şi nici despre condiţiile în care a fost răpit din Veracruz în timpul unui protest de stradă.

Dacă ameninţările hackerilor vor deveni realitate, cu siguranţă că traficanţii de droguri vor contraataca şi mulţi hackeri, dar şi bloggeri ar putea să-şi piardă viaţa. "Au mult curaj dacă vor publica identităţile complicilor cartelului de droguri. Vor deveni astfel rivalii şi ţinta de atac a traficanţilor de droguri", crede Mike Vigil, fostul şef de operaţiuni al Drug Enforcement Administration.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
hackeri,
droguri,
Mexic,
Zeta
/actualitate/razboiul-hackerilor-cu-traficantii-de-droguri-video-8929131
8929131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.