Războiul guvernului contra băncilor se acutizează. Ministrul Finanţelor apelează la rezerva de lichiditate (buffer) din Trezorerie pentru a nu se mai împrumuta de la bănci

Postat la 29 ianuarie 2019 232 afişări

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, că ministerul de resort are suficiente sume pentru a-şi finanţa operaţiunile, astfel că nu are nevoie să se împrumute din piaţă, în contextul în care, în ianuarie, a întâmpinat probleme la vânzarea titlurilor de stat.

Războiul guvernului contra băncilor se acutizează. Ministrul Finanţelor apelează la rezerva de lichiditate (buffer) din Trezorerie pentru a nu se mai împrumuta de la bănci

„Ieri, eu am dat dispoziţie că nu ne împrumutăm în piaţă, că am auzit iar şi aici (n.red. - la audierea de la Comisiile reunite de economie şi buget-finanţe a Senatului), că ruşinea nu-ştiu-care. Nu, Ministerul de Finanţe are sume suficiente pentru a se finanţa, în Trezorerie, pentru foarte mult timp”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi, în cadrul unor declaraţii de presă, după ce a ieşit de la audierea de la Comisiile reunite economică şi buget finanţe ale Senatului. 

 

Ministerul de FInanţe a încercat să se împrumute luni 400 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni, dar a respins ofertele primite de la bănci, considerând preţul prea mic (deci un randament mai ridicat, adică ar trebui să plătească o dobândă mai mare). 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.