Dezvăluiri ŞOCANTE de la prim-viceguvernatorul BNR despre unii dintre ce mai puternici oameni din România. ”Avem firme falimentare cu patroni bogaţi”

Postat la 29 ianuarie 2019 193 afişări

În România capitalismul s-a construit într-un ritm foarte accelerat şi a fost construit de câteva grupuri restrânse de interese, spre deosebire de situaţia din statele dezvoltate, unde economia de piaţă a fost creată pe o perioadă îndelungată, în mod organic.

Dezvăluiri ŞOCANTE de la prim-viceguvernatorul BNR despre unii dintre ce mai puternici oameni din România. ”Avem firme falimentare cu patroni bogaţi”

De aceea, România are în prezent un sistem capitalist hibrid, care a scos la iveală un mare eşec al economiei de piaţă: crearea de patroni bogaţi cu firme falimentare, a explicat Florin Geor­gescu, prim-viceguver­nator al Băncii Naţio­nale a Româ­niei şi fost ministru al finanţelor (în perioada noiembrie 1992 -  decem­brie 1996 şi în perioada mai-decembrie 2012).

 

În perioada 1992- 1996, când Florin Georgescu a fost ministru de finanţe, guvernul condus la acea dată de Nicolae Văcăroiu a subven­ţionat masiv între­prinderile de stat care erau pe pierderi, a frânat privatizarea şi restructurarea, iar investiţiile străine au fost minime. Ca urmare, în 1997 cursul valutar leu-dolar s-a depreciat masiv, apoi în ’98 - ’99 Bancorex şi Banca Agricolă a trebuit să fie salvate cu bani de la stat, iar investiţiile străine, la care România era în urmă cu 5 - 6 ani faţă de Ungaria sau Cehia, abia atunci au început să vină.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
bogati,
firme,
patroni,
bnr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.