Ratko Mladici este audiat de judecatorii Tribunalului de la Haga

Postat la 03 iunie 2011 13 afişări

Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, acuzat de genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii, a comparut vineri pentru prima data in fata Tribunalului Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie de la Haga.

Imbracat cu un costum gri si camasa de aceeasi culoare, Mladici parea slabit si imbatranit, fata de barbatul masiv din anii '90, care purta uniforma militara. "Sunt generalul Ratko Mladici", a raspuns el judecatorului, care i-a cerut sa-si prezinte identitatea. Arestat la 26 mai in Serbia, dupa ce a fost cautat timp de 16 ani, Mladici, in varsta de 69 de ani, va trebui sa pledeze vinovat sau nevinovat pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii, in cadrul audierii initiale. Fostul general, transferat marti la sediul TPI de la Haga, va putea cere insa un termen de 30 de zile inainte sa raspunda cum pledeaza.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ratko mladici,
audieri,
haga,
genocid,
proces
/actualitate/ratko-mladici-este-audiat-de-judecatorii-tribunalului-de-la-haga-8310482
8310482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.