Ratingul SUA, confirmat de Moody's si Fitch. Agentiile raman totusi pesimiste privind economia

Postat la 03 august 2011 11 afişări

Ratingul de credit "AAA" al Statelor Unite a fost confirmat de Moody's si Fitch, dupa ce Washingtonul a evitat la limita intrarea in default (incapacitate de plata), dar ambele agentii de evaluare financiara au lansat avertismente privind deficitul si situatia economica.

Moody's si Fitch au aratat, in comunicate transmise dupa aprobarea in Congres a acordului de ridicare a plafonului datoriei de stat, ca guvernul american trebuie sa ia noi masuri de reducere a deficitului bugetar pentru a face ordine in finantele publice si a-si pastra ratingul. Moody's a atribuit perspectiva negativa ratingului Statelor Unite, iar Fitch a promis ca va incheia pana la sfarsitul lunii o evaluare mai riguroasa, fiind posibila trecerea la perspectiva negativa. Investitorii asteapta reactia Standard & Poor's, care a fost pana in prezent mai dura decat rivalii sai, amenintand ca va reduce ratingul SUA pana la mijlocul lunii octombrie daca autoritatile nu vor prezenta un plan concret prin care sa se ajunga la o reducere reala a deficitului bugetar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
rating,
moody's,
fitch,
agentii,
asteptari,
economie
/actualitate/ratingul-sua-confirmat-de-moody-s-si-fitch-agentiile-raman-totusi-pesimiste-privind-economia-8562880
8562880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.