Răspunsul de 6 cuvinte al lui Elon Musk după ce a aflat că este cel mai bogat om al lumii. Este o adevărată lecţie pentru toată lumea

Autor: Ioana Matei Postat la 09 ianuarie 2021 430 afişări

Răspunsul de 6 cuvinte al lui Elon Musk după ce a aflat că este cel mai bogat om al lumii. Este o adevărată lecţie pentru toată lumea

Cu o valoare a actiunilor Tesla de peste 880 de dolari, averea lui Musk depaseste acum 195 de miliarde de dolari, adica este cu peste 10 miliarde de dolari mai mare fata de averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon si care a fost pana nu demult cel mai bogat om al lumii. Atunci cand proprietarii Tesla din Silicon Valley au postat pe Twitter vestea, raspunsul lui Musk a fost unul extrem de simplu: „Ce ciudat”, urmat de „Pai, inapoi la munca...”.

Pare o reactie extrem de umana la aflarea statutului de cel mai bogat om al lumii. Dar aceasta reprezinta si o adevarata lectie de inteligenta emotionala, utila pentru orice lider. 

Musk a castigat 150 de miliarde de dolari – mai mult de trei sferturi din averea sa – doar in ultimul an. Astfel, nu este greu pentru el sa isi aminteasca de zilele in care dormea in birou – nu pentru a eficientiza timpul petrecut la munca, ci pentru ca nu isi permitea un apartament. 

Stie, de asemenea, cat de repede se pot schimba averile oamenilor, mai ales cand sunt conectate cu mecanismele pietei financiare. In ultimii ani, a dus o lupta impotriva investitorilor tip short (cei care pariaza pe actiuni atunci cand preturile acestora scad) pentru ca au vorbit de rau Tesla, poate in incercarea de a se imbogati rapid. A vazut de asemenea cum analistii au prezis sfarsitul Tesla – reprezentantul unei astfel de firme a recunoscut de altfel ca s-a inselat foarte mult in ceea ce priveste evolutia companiei. 

Cu alte cuvinte, s-a confruntat cu situatii care i-au adus intelepciunea de care orice lider are nevoie. In unele zile esti eroul si in altele, cel criticat, astfel ca este mai bine sa ignori suisurile si coborasurile legate de ceea ce cred oamenii despre tine. Mai bine concentreaza-te pe ceea ce spune Musk ca orice CEO ar trebui sa faca: „concentreaza-te ca produsul tau sa fie unul cat mai bun posibil”. 

Daca un premiu sau o stire te face sa te crezi stapanul lumii, s-ar putea sa te prabusesti atunci cand iti ratezi obiectivele de business, sa pierzi un client sau sa primesti critici. Cei mai buni lideri nu iau astfel de lucruri in serios, ci se intorc la munca, concluzioneaza jurnalistii de la Inc.com. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raspuns,
cuvinte,
lectie,
refuz,
tesla,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.