Rareş Bogdan: Chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu PSD, majorităţile sunt aritmetice

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 noiembrie 2021 235 afişări

„Mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, că nu îi simpatizez foarte mult, dar majorităţile parlamentare sunt aritmetice”, spune Rareş Bogdan, înainte de întâlnirea dintre liderii PNL şi cei ai PSD. Prima opţiune rămâne USR, adaugă acesta.

Rareş Bogdan: Chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu PSD, majorităţile sunt aritmetice

„Ştiţi bine părerea mea despre PSD. În acelaşi timp, sunt extrem de conştient că interesul României este de a avea un guvern extrem de rapid. Azi PNL are 115 parlamentari. Restul până la 134 sunt în grupul dlui Orban. 80 are USR, 30 are UDMR. Pentru a construi o majoritate mai avem nevoie de o parte din neafiliaţi, care sunt cinci, sau de o parte din grupul minorităţilor naţionale, care sunt 18. Am mai avea nevoie de minim nouă voturi pentru a trece un guvern de dreapta”, spune Rareş Bogdan.

El afirmă că întâlnirea de miercuri, cu liderii USR, „a lăsat speranţa că lucrurile pot merge spre o refacere a coaliţiei”.

„Azi (joi - n.r.) vom sta de vorbă cu cei de la PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunţe în vreun fel la poziţia de premier, dar, înainte de orice, chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, nu ascund asta... Nu îi simpatizez foarte mult, dar în acelaşi timp sunt un om conştient, care ştie că majorităţile parlamentare sunt aritmetice. Vom sta de vorbă pe fiecare subiect. Cu siguranţă, dacă ne păstrăm individualitatea şi dacă vom reuşi să venim cu un plan foarte clar de reformă, vom găsi cea mai bună soluţie”, adaugă Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL spune, însă, că din punctul său de vedere, prima opţiune rămâne USR, dar dacă aritmetic nu vor putea face o majoritate, atunci PNL va negocia cu PSD.

Bogdan l-a criticat pe fostul preşedinte al partidului, care a afirmat că nu va vota un guvern PNL-PSD.

„Ludovic Orban, din păcate, a ajuns să fie din ce în ce mai irelevant şi în acest moment, prin atitudinea sa, face mult rău partidului pe care l-a condus şi care i s-a supus şi care a fost extrem de în regulă în relaţia domnia sa. Nu înţeleg comportaentul domniei sale de mult. Acum, cu atât mai puţin”, conchide Rareş Bogdan.

Liderii PNL şi PSD se întâlnesc, joi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre formarea unei eventuale majorităţi guvernamentale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rareş bogdan,
psd,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.