Raportul CE din iulie va arata daca Romania si Bulgaria pot adera la Schengen in 2011

Postat la 17 iunie 2011 10 afişări

Concluziile raportului Comisiei Europene din iulie pe tema situatiei din domeniile judiciar si afaceri interne vor stabili daca Bulgaria si Romania pot adera la Schengen pana la sfarsitul anului 2011, afirma ambasadorul ungar la Sofia, Judith Lang.

"Sper sa raportul va avea concluzii favorabile pentru Sofia si Bucuresti. Posibilitatea aderarii la Schengen ramane deschisa pentru bulgari si romani si sper ca nu va trebui sa asteptam pana in 2012 pentru a se intampla acest lucru", a subliniat Lang intr-un interviu acordat Deutsche Welle, citat de site-ul Novinite.com. Ambasadorul Ungariei a reamintit ca in cadrul Consiliului UE al ministrilor Justitiei si Afacerilor Interne a fost confirmata pregatirea tehnica a celor doua tari pentru aderarea la Schengen, considerand ca este "un rezultat fantastic nu doar pentru Romania si Bulgaria, ci si pentru presedintia semestriala detinuta de Ungaria".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schengen,
aderare,
romania,
bulgaria
/actualitate/raportul-ce-din-iulie-va-arata-daca-romania-si-bulgaria-pot-adera-la-schengen-in-2011-8352756
8352756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.