RAPORT: Sancţiunile occidentale impuse Rusiei începând din martie şi până în prezent

Postat la 17 iulie 2014 35 afişări

Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) au consolidat în mod progresiv, începând din martie, sancţiunile impuse Rusiei şi unor ucraineni proruşi, odată cu agravarea crizei din Ucraina, relatează AFP, care prezintă sancţiunile occidentale aflate în vigoare.

RAPORT: Sancţiunile occidentale impuse Rusiei începând din martie şi până în prezent

 - SANCŢIUNI FINANCIARE ŞI RESTRICŢIONAREA ELIBERĂRII VIZELOR DE CĂLĂTORIE

Câteva zeci de ruşi şi ucraineni proruşi sunt vizaţi de blocarea averilor şi interdicţia de a primi vize de călătorie pe teritoriul UE.

Pe lista americană sunt înscrise peste 50 de nume, inclusiv ale unor oficiali ruşi de rang înalt ca al vicepremierului Dmitri Rogozin, preşedintei Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului) Valentina Matvienko sau directorului gigantului petrolier Rosneft Igor Secin.

Pe lista UE se află numele a 72 de persoane, inclusiv ale principalilor lideri ai grupărilor separatiste din estul Ucrainei.

Canada a înscris pe lista sa numele a 43 de ruşi şi 30 de ucraineni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-sanctiunile-occidentale-impuse-rusiei-incepand-din-martie-si-pana-in-prezent-12939256
12939256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.