Raport PwC pe piaţa M&A: Valoarea totală a pieţei a ajuns la aproximativ 5 miliarde de euro în 2018 cu 170 de tranzacţii

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 februarie 2019 85 afişări

Raport PwC pe piaţa M&A: Valoarea totală a pieţei a ajuns la aproximativ 5 miliarde de euro în 2018 cu 170 de tranzacţii

Potrivit raportului PwC România, piaţa de fuziuni şi achiziţii s-a situat la valoarea de 5 miliarde de euro în 2018, în scădere cu 12% faţă de anul precedent, însă aceste scăderi au fost în linie cu evoluţiile din regiune.

Anul trecut au fost încheiate 170 de tranzacţii, în creştere faţă de anii precedenţi când media a fost de circa 130 de tranzacţii.

„În piaţă se simte o presiune în sensul creşterii aşteptărilor privind valoarea adăugată generată de o tranzacţie”, spune George Ureche, liderul echipei de tranzacţii în cadrul PwC România.

Cele mai efervescente domenii au fost cel de IT, farma, servicii mdeciale, producţia industrială şi sectorul imobiliar.

„Pentru anul 2019 anticipăm o evoluţie oarecum similară ultimilor doi ani, atât în ceea ce priveşte valoarea pieţei, cât şi numărul de tranzacţii. Sunt proiecte deja începute în mai multe sectoare, iar finalizarea cu succes a acestora depinde în mare măsură de stabilitatea economică şi legislativă a ţării. Dacă aceste elemente sunt întrunite, vedem un an foarte bun pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii”, a spus George Ureche.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
tranzactii,
valoare,
pwc,
miliarde,
raport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.