RAPORT: Osama ben Laden a reuşit să se ascundă aproape 10 ani din cauza neglijenţei şi toleranţei Pakistanului

Postat la 09 iulie 2013 66 afişări

Neglijenţa şi toleranţa Pakistanului i-au permis defunctului lider al Al-Qaida, Osama ben Laden, să se refugieze fără probleme timp de aproape un deceniu în această ţară, potrivit unui raport de anchetă difuzat luni seara.

RAPORT: Osama ben Laden a reuşit să se ascundă aproape 10 ani din cauza neglijenţei şi toleranţei Pakistanului

 Postul de televiziune arab Al-Jazeera a publicat, luni, pe site-ul său de Internet o copie a raportului comisiei de anchetă a autorităţilor pakistaneze în urma atacului din mai 2011 orchestrat de agenţii CIA împotriva reşedinţei în care se ascundea liderul Al-Qaida, la Abbottabad, în nord-vestul ţării.

"OBL (Osama ben Laden, n.red.) a putut să rămână în limitele perimetrului din Abbottabad din cauza eşecului colectiv al autorităţilor militare, serviciilor de informaţii, poliţiei şi administraţiei civile", menţionează voluminosul raport, a cărui versiune preliminară a fost transmisă în urmă cu şase luni Guvernului de la Islamabad, dar a rămas secretă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-osama-ben-laden-a-reusit-sa-se-ascunda-aproape-10-ani-din-cauza-neglijentei-si-tolerantei-pakistanului-11111084
11111084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.