Raport oficial: Creşterea salariului minim în SUA ar trimite în şomaj 500.000 de angajaţi

Postat la 19 februarie 2014 51 afişări

Creşterea salariului minim în Statele Unite, susţinută de preşedintele Barack Obama, ar cauza pierderea a 500.000 de locuri de muncă în economia americană până în cea de-a doua jumătate a anului 2016, potrivit unui raport al agenţiei pentru buget din Congres.

Raport oficial: Creşterea salariului minim în SUA ar trimite în şomaj 500.000 de angajaţi

 Congressional Budget Office (CBO) este o agenţie fără afiliere politică, subordonată Congresului Statelor Unite, care este însărcinată să furnizeze date şi analize economice către legislativ.

Agenţia critică astfel, pentru a doua oară într-o perioadă de numai câteva săptămâni, o măsură economică importantă promovată de Casa Albă, scrie Financial Times.

Preşedinţia SUA susţine majorarea salariului minim, în trepte, în următorii ani, cu scopul de a reduce diferenţa de venituri dintre bogaţi şi cea mai săracă pătură a populaţiei.

CBO notează, în raport, că 16,5 milioane de angajaţi din SUA plătiţi cu ora ar beneficia de majorarea veniturilor în urma adoptării măsurii, sprijinită de Obama şi de congresmenii Partidului Democrat. Agenţia consideră de asemenea că această evoluţie ar conduce la creşterea cererii interne din economie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-oficial-cresterea-salariului-minim-in-sua-ar-trimite-in-somaj-500-000-de-angajati-12114150
12114150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.