RAPORT: Execuţiile, în creştere alarmantă. Vrăjmăşia faţă de Dumnezeu - motiv de execuţie. Cele patru ţări care practică execuţia publică

Postat la 10 aprilie 2013 19 afişări

Execuţiile au înregistrat o creştere "alarmantă" în 2012 într-o serie de ţări, mai ales din Asia, fără să afecteze tendinţa generală de abolire înregistrată la nivel mondial, anunţă Amnesty International.

RAPORT: Execuţiile, în creştere alarmantă. Vrăjmăşia faţă de Dumnezeu - motiv de execuţie. Cele patru ţări care practică execuţia publică

 Cel puţin 682 de execuţii au fost semnalate anul trecut în 21 de ţări, adică dublu faţă de 2011, conform raportului anual al acestei organizaţii pentru drepturile omului publicat miercuri.

În schimb, numărul condamnărilor la moarte pronunţate (1.722 confirmate în 58 de ţări) a scăzut în raport cu 2011 (1.923 în 63 de ţări).

Cu toate acestea, cifrele menţionate nu includ "miile de execuţii" care ar fi avut loc în China, conform Amnesty International. Statisticile sunt secrete în această ţară "care execută mai multe persoane decât tot restul lumii".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-executiile-in-crestere-alarmanta-vrajmasia-fata-de-dumnezeu-motiv-de-executie-cele-patru-tari-care-practica-executia-publica-10729536
10729536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.