Raluca Rusu, CEO, Computaris România: „Tehnologia este un tool care poate contribui pozitiv în multe domenii, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni dedicaţi şi valoroşi, indiferent de gen”

Autor: Andra Stroe Postat la 22 iunie 2020 337 afişări

„Indiferent în ce stagiu al carierei te afli, este important să cauţi şi să accepţi noi misiuni care să reprezinte o provocare şi care să îţi permită să te dezvolţi personal şi profesional. Trebuie să îţi asumi cât mai multe riscuri, să îţi doreşti şi să ceri misiuni prin care să înveţi şi care să te plaseze în afara zonei de confort”, a spus Raluca Rusu, CEO al Computaris România, în răspunsurile pentru anuarul dedicat celor mai puternice femei din business lansat de Business MAGAZIN.

 Raluca Rusu, CEO, Computaris România: „Tehnologia este un tool care poate contribui pozitiv în multe domenii, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni dedicaţi şi valoroşi, indiferent de gen”

Una dintre cele mai recente reuşite profesionale ale Ralucăi Rusu este creşterea cifrei de afaceri a companiei pe care o conduce cu peste 30% în 2019 comparativ cu anul 2018. Potrivit ei, acest lucru s-a datorat în principal unei foarte bune coordonări în echipă, în care fiecare membru şi-a aliniat obiectivele personale de business la cele ale companiei. „Este adevărat că am venit şi cu o infuzie de idei în materie de inovaţie, dezvoltare de business şi management în resurse umane, în urma programului de EMBA (executive MBA) la care m-am înscris anul trecut.” Printre cele mai importante obiective pe care le are în vedere în 2020 este să continue, alături de echipa Computaris, trendul ascendent al creşterii companiei, dar şi expansiunea businessului pe alte pieţe. Raluca Rusu spune că, deşi a beneficiat de avantajul de a lucra într-o profesie tehnică, în care nevoia de specialişti competenţi a făcut să nu existe diferenţe de gen, în general, a observat însă că femeile sunt mai puţin încurajate de mediu să urmărească o carieră în IT&C, deşi nu există diferenţe în competenţe şi potenţial din perspectiva genului. „Este păcat, pentru că acest domeniu nu este legat numai de programare. Cred că tehnologia este un tool care poate contribui pozitiv în multe domenii, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni dedicaţi şi valoroşi, indiferent de gen.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.