LIVE: ZF Cei mai mari jucatori din economie. Timpul actiunii 2021

Raiko Transilvania mai vrea bani de la investitori. Compania anunţă al doilea plasament privat pentru acţiunile sale

Autor: Cristina Bellu Postat la 05 februarie 2020 76 afişări

Producătorul de sisteme pluviale cu capital polonez Raiko Transilvania intenţionează să organizeze un nou plasament privat pentru acţiunile sale înainte de finalul primului trimestru, capitalul obţinut urmând să fie direcţionat în principal către achiziţionarea de materiale şi bunuri pentru a creşte capacitatea de producţie şi vânzare.

Raiko Transilvania mai vrea bani de la investitori. Compania anunţă al doilea plasament privat pentru acţiunile sale

Producătorul de sisteme pluviale cu capital polonez Raiko Transilvania intenţionează să organizeze un nou plasament privat pentru acţiunile sale înainte de finalul primului trimestru, capitalul obţinut urmând să fie direcţionat în principal către achiziţionarea de materiale şi bunuri pentru a creşte capacitatea de producţie şi vânzare.

Operaţiunea se adresează în special investitorilor străini. Astfel, fondul de investiţii polonez Carpathia Capital, listat pe piaţa AeRO, s-a angajat deja să investească în al doilea plasament al Raiko şi va fi unul dintre investitorii principali în această tranzacţie.

“Acţiunile Raiko vor fi vândute investitorilor într-un plasament privat, care este o ofertă adresată unui număr de maxim 149 de investitori individuali şi unui număr nelimitat de investitori instituţionali”, transmit reprezentanţii companiei.

Aceasta va fi a doua operaţiune realizată de Raiko Transilvania pe piaţa de capital locală, după ce în iulie 2019 a vândut 1 milion de acţiuni noi într-un plasament privat şi a atras 1,05 mil. lei de la 29 de investitori de pe Bursa de Valori Bucureşti.

Casa de brokeraj Tradeville va asista Raiko în derularea ofertei şi, ulterior, la listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Pe fondul succesului primei runde de finanţare care a avut loc în iulie anul trecut, pentru anul 2019 conducerea estimează venituri de 5 mil. lei, plus de 22% faţă de 2018, şi un profit brut de 260.000 lei, o creştere de aproximativ 60% faţă de rezultatul anului 2018.

În urma listării acţiunilor Raiko, care se vor tranzacţiona sub simbolul RKOT, compania intenţionează să distribuie dividende sub formă de acţiuni către acţionari, folosind o parte din profiturile reţinute din anii 2018 şi 2019. Propunerea pentru rata de alocare a acţiunilor gratuite pentru fiecare acţiune deţinută va fi făcută imediat ce vor fi publicate rezultatele financiare din 2019.  

În 2020, compania se aşteaptă să genereze venituri de 5 mil. lei numai pe pieţele externe. Ţările în care RAIKO îşi va focusa expansiunea vor fi cele baltice, nordice, Republica Cehă, Rusia şi Ucraina. De asemenea, compania intenţionează să lanseze în următoarele luni o nouă linie de produse sub brandul AluRAIKO, care va include sisteme de jgheaburi cu 25 de ani garanţie şi care vor fi dedicate în principal proiectelor de restaurare. Alte planuri pentru 2020 includ lansarea unei linii de produse ecologice, printre care un sistem de jgheaburi care va permite reciclarea apei pluviale şi va promova economisirea apei pe toate pieţele de activitate, precum şi introducerea de ambalaje biodegradabile pentru toate produsele cu scopul de a deveni, în următorii ani, o companie cu zero deşeuri.

Raiko este o companie românească înfiinţată în 2014 la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, de Tomasz Kurcin, care deţine funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie. După închiderea celui de-al doilea plasament privat, Tomasz Kurcin împreună cu soţia sa, Katarzyna Wieszczek-Kurcin vor deţine un procent de 53% din companie, în timp ce free-float-ul companiei va fi de 47%. Odată ce va intra la tranzacţionare pe AeRO, Raiko va fi a doua companie cu capital majoritar polonez care va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti, după fondul polonez Carpathia Capital listat pe piaţa AeRO din 2015.

La sfârşitul anului 2018, Raiko avea o cotă estimată de 3,1% pe piaţa de jgheaburi din România, cu o creştere de 0,5% faţă de 2017. Valoarea totală a pieţei sistemelor de colectare a apei pluviale din România a fost estimată în 2018 la 40,89 milioane euro

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: De ce în Bucureşti nu se pot organiza mai multe concerte sau evenimente sportive, politice, sociale şi chiar economice. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.