Raiffeisen Bank România a fost asistată juridic de Wolf Theiss în emisiunea de obligaţiuni în valoare de 500 milioane lei emisă pe 10 august

Autor: Roxana Rosu Postat la 25 august 2022 24 afişări

Raiffeisen Bank România a fost asistată juridic de  Wolf Theiss  în emisiunea de obligaţiuni în valoare de 500 milioane lei emisă pe 10 august

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank România în emisiunea de Obligaţiuni Sustenabile Eligibile nepreferenţiale de tip Senior în valoare de 500,85 milioane lei, aceasta fiind prima emisiune de acest tip a unui emitent român.

Emisiunea are un cupon anual fix de 8,920%.

Raiffeisen Bank a plasat emisiunea pe 10 august, fondurile urmând să fie folosite pentru finanţarea sau refinanţarea unor împrumuturi noi sau existente, cu alocare minimă de 50% către categoriile sociale şi diferenţa de până la 100% către categoriile verzi.

Emiterea acestor obligaţiuni s-a adresat investitorilor instituţionali şi are o durată de 5 ani şi un cupon fix de 8,920% pe an. Obligaţiunile sunt destinate să fie eligibile în scopuri MREL (cerinţa minimă pentru fonduri proprii şi pasive eligibile) şi să fie listate la Bursa de Valori din Luxemburg şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank S.A. (România) au fost responsabile pentru plasarea obligaţiunilor în calitate de manageri principali.

În ceea ce priveşte aspectele de drept român, Raiffeisen Bank S.A. (România) s-a bazat pe expertiza echipei internaţionale Debt Capital Market (DCM) a Wolf Theiss, formată din Andreea Tudorache, avocat senior, şi Claudia Chiper, avocat partener, membre ale biroului din Bucureşti, Nevena Skocic şi Nikolaus Dinhof, avocaţi seniori, şi Alex Haas, avocat partener, din biroul din Viena.

În ceea ce priveşte aspectele de drept german, Raiffeisen Bank S.A. (România) a fost consiliată de Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte, prin avocaţii parteneri Stephan Pachinger şi Christoph Gleske şi membrii echipei Christian Joellinger, Birgit Schulz şi Benedikt Graf. Managerii managerii principali au fost consiliaţi de Clifford Chance, prin avocatul partener Sebastian Maerker, avocatul senior Wolfgang Ettengruber şi avocatul specializat în tranzacţii Marlen Klepsch.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raiffeisen,
avocat,
emisiune,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.