Rafinăria Petromidia a prelucrat în mai cea mai mare cantitate de materie primă de până acum

Postat la 09 iulie 2014 30 afişări

Rafinăria Petromidia, parte a Rompetrol Rafinare, a prelucrat în mai peste 465.000 tone de materie primă, cel mai mare nivel atins de la punerea sa în funcţiune în 1979, depăşind cu 7% recordul de producţie de 14.000 tone pe zi, după investiţii de peste 1,3 miliarde dolari pe platforma rafinăriei.

Rafinăria Petromidia a prelucrat în mai cea mai mare cantitate de materie primă de până acum

 "Pe fondul investiţiilor de peste 1,3 miliarde dolari realizate pe platforma Petromidia de către KMG International şi unicul său acţionar KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, rafinăria a reuşit în luna mai îmbunătăţirea eficienţei energetice şi menţinerea disponibilităţii mecanice (97%) şi operaţionale (96,8%), cu un impact important în reducerea costului de procesare cu aproximativ 2 USD/tonă (18,3 USD/tonă)", a declarat într-un comunicat Alexandru Nicolcioiu, directorul de producţie al KMG International, fostul Grup Rompetrol.

Compania a consemnat în mai cel mai bun randament la producţia de motorină (49,5%), cantitatea de carburant realizat şi livrat fiind de peste 231.000 tone.

Totodată, randamentul carburanţilor (benzină, motorină, jet) s-a ridicat la 87,9%, peste maximul de 85,6% atins în 2013.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rafinaria-petromidia-a-prelucrat-in-mai-cea-mai-mare-cantitate-de-materie-prima-de-pana-acum-12913778
12913778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.